China ia noi măsuri pentru susţinerea financiară a dezvoltatorilor imobiliari aflaţi în dificultate

10:45 / 2022.11.14

Autorităţile de reglementare chineze au cerut instituţiilor financiare să acorde mai mult sprijin dezvoltatorilor imobiliari, pentru a susţine sectorul imobiliar aflat în dificultate, au declarat duminică două surse cu informaţii directe în acest domeniu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O notificare adresată instituţiilor din partea Băncii Populare a Chinei şi a Comisiei de Reglementare a Asigurărilor şi Băncilor din China a subliniat 16 paşi pentru a sprijini industria, inclusiv extinderea rambursării împrumuturilor, într-un efort major de a atenua criza profundă a lichidităţii care a afectat sectorul imobiliar de la jumătatea anului 2020.

Mişcarea, care a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg, vine în timp ce dezvoltatorii imobiliari lipsiţi de numerar se luptă să apeleze la surse de finanţare pentru a finaliza proiectele şi a plăti furnizorii.

Câţiva dezvoltatori nu şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a datoriilor offshore în ultimul an.

Autorităţile de reglementare chineze încurajează instituţiile financiare să permită companiilor imobiliare să amâne rambursarea unor împrumuturi, cum ar fi împrumuturile pentru dezvoltare imobiliară şi împrumuturile fiduciare, au spus sursele.

Sursele citate în aviz au spus că, dacă un împrumut urmează să ajungă la scadenţă în termen de şase luni, companiilor imobiliare li se poate permite să amâne rambursările cu încă un an.

Potrivit notificării, companiile sunt, de asemenea, încurajate să ofere finanţare firmelor imobiliare pentru proiecte precum construcţia de locuinţe destinate închirierii şi fuziuni şi achiziţii, au spus sursele.

Sursele au refuzat să fie numite deoarece notificarea era confidenţială.

Cele două autorităţi de reglementate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Sectorul imobiliar al Chinei, cândva un pilon al creşterii, a încetinit brusc în acest an, deoarece guvernul a încercat să limiteze împrumuturile excesive ale dezvoltatorilor.

Restricţionarea a declanşat scăderi ale vânzărilor şi preţurilor proprietăţilor, neîndeplinirea obligaţiunilor şi suspendarea construcţiei de locuinţe, înfuriind proprietarii de case care au ameninţat că vor opri plăţile ipotecare.

Peste 200 de guverne locale au luat măsuri pentru a sprijini sectorul aflat în dificultate în acest an, vizând în principal cumpărătorii de case, inclusiv prin acordarea de subvenţii, reducerea ratelor ipotecare şi permiţând avansuri mai mici.

Cererea generală rămâne însă fragilă.

 Notificarea vine în momentul în care factorii de decizie politică au crescut recent sprijinul pentru dezvoltatorii care nu se blochează.

Autorităţile de reglementare chineze au extins săptămâna aceasta un program cheie de sprijin pentru finanţare conceput pentru firme private, inclusiv companii imobiliare, la aproximativ 250 de miliarde de yuani (35,18 miliarde de dolari).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

ANSVSA anunţă că a fost finalizată prima acţiune de dezinfecţie la toate cele trei ferme de curcani unde a fost diagnosticată gripa aviară

ANSVSA anunţă că a fost finalizată prima acţiune de dezinfecţie la toate cele trei ferme de curcani unde a fost diagnosticată gripa aviară

Apele Române: Debitul Dunării se situează peste media multianuală a lunii februarie

Apele Române: Debitul Dunării se situează peste media multianuală a lunii februarie

Grădină verticală în centrul oraşului Timişoara, cu prilejul deschiderii oficiale a programului Capitală Europeană a Culturii - FOTO

Grădină verticală în centrul oraşului Timişoara, cu prilejul deschiderii oficiale a programului Capitală Europeană a Culturii - FOTO