UPDATE - CFR: Deranjament în circulaţia trenurilor de călători / Trenuri staţionate la Severin şi Orşova / Călătorii au primit apă, cafea şi cornuri / Cauza defecţiunii / Trenurile, reînscrise în circulaţie

11:09 / 2022.07.29

CFR Călători anunţă, vineri, că nu există tensiune în linia de contact pe relaţia Orşova - Gura Văii, trei trenuri fiind afectate la ora transmiterii acestei ştiri. CFR Infrastructură a precizat că deranjamentul a fost cauzat de un tren de marfă privat care ca rupt linia de contact în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: CFR transmite că a fost reluată circulaţia trenurilor, cu tracţiune Diesel pe relaţia Vârciorova - Severin, iar garniturile staţionate pe traseu au fost reînscrise în circulaţie. 

UPDATE: ”CFR Călători a oferit pasagerilor apă şi produse preambalate în staţia Orşova. În continuare se ţine legătura cu managerul de infrastructură – CFR SA pentru a putea informa operativ călătorii”, a transmis CFR Călători. 

CFR Infrastructură precizează, vineri dimineaţă, într-un comunicat de presă, că traficul feroviar pe relaţia Vârciorova - Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopţii, linia de contact, între stâlpii 93 şi 97.
 
”Personalul de specialitate al SRCF Craiova şi Timişoara au intervenit pe parcursul nopţii cu drezinele pantograf pe intervalul de staţii Orşova - Vărciorova - Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reuşit repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Orşova - Vîrciorova, însă pe distanţa Vârciorova - Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit”, a mai transmis compania.
 
CFR Infrastructură precizează că intervenţia, în cursul nopţii, cu drezinele pantograf a impus oprirea a 4 trenuri de călători - trenul privat 11504 şi trenul IR 79, în gara Orşova, respectiv  trenul privat 11502, IR 1990 şi IR 78, în Severin - astfel încât să poată fi desfăşurate verificările pe întregul interval de staţii, Orşova - Vărciorova - Gura Văii, unde este doar un fir de circulaţie.
 
”Din cauza deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă la linia de contact, pe distanţa Vârciorova - Gura Văii, circulaţia trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiţii normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce se trenul privat de marfă este retras din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră. Precizăm faptul că pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orşova şi Severin, apă, cafea şi cornuri”, a mai precizat compania. 
 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Urmare lipsă tensiune în linia de contact pe relaţia Orşova – Gura Văii, este afectată circulaţia următoarelor trenuri: 

 • IR 79 Budapesta  – Bucureşti Nord staţionează în Orşova de la ora 02.15  

• IR 78 Bucureşti Nord - Budapesta –staţionează în Severin de la ora 04.35 

• IR 1990 Mangalia - Timişoara stationează în Severin”, a transmis, vineri dimineaţă, CFR Călători, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, în staţia Severin, pasagerii vor primi apă şi produse preambalate. 

”CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte  pentru înţelegere. Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură -CFR SA, locomotivă diesel”, a mai precizat sursa citată.  

Compania avertizează că este posibil să se înregistreze întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă. 

  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Sorin Cîmpeanu: În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România / În prezent sunt puţin peste 3.000

Sorin Cîmpeanu: În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România / În prezent sunt puţin peste 3.000

Numărul mediu de solicitări la Ambulanţa Constanţa a crescut de la 350 de cazuri pe zi la începutul lunii la 500 în prezent / 200 de pacienţi pe zi acuză simptome de infecţie cu Sars-COV-2

Numărul mediu de solicitări la Ambulanţa Constanţa a crescut de la 350 de cazuri pe zi la începutul lunii la 500 în prezent / 200 de pacienţi pe zi acuză simptome de infecţie cu Sars-COV-2

Rusia a amendat WhatsApp, Snap şi alte firme străine pentru că nu stochează datele utilizatorilor ruşi la nivel naţional

Rusia a amendat WhatsApp, Snap şi alte firme străine pentru că nu stochează datele utilizatorilor ruşi la nivel naţional