Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov / Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

13:28 / 2022.06.20

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă acuză PNL că ”aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov”. El afirmă că intimidarea alegătorilor, ameninţări, prezenţe în locuri interzise, este filmul evenimentelor prin care PNL prin care primarul Popa Zachiu împiedică oamenii să se exprime democratic la referendumul de demitere a primarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov. Intimidarea alegătorilor, ameninţări, prezenţe în locuri interzise - acesta este filmul evenimentelor prin care PNL prin primarul Popa Zachiu împiedică oamenii să se exprime democratic la referendumul de demitere a primarului”, spune Drulă pe Facebook. 
 
El precizează că miza este să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia.
 
”Mai precis, primarul penelist a ameninţat oamenii că le taie ajutorul social, dacă merg la vot. S-a instalat în biroul său din Primărie, deşi acest lucru este ilegal în ziua votului. Iar poliţia patronată de ministrul Bode - penelist şi el - dezbătea dacă are dreptul să-l evacueze sau nu. La altă secţie de vot, un consilier local PNL s-a aşezat pur şi simplu în uşă ca să împiedice accesul oamenilor în secţie. Toate aceste fapte au fost sesizate cu plângeri penale. Pentru că democraţia este un ideal pentru care merită să luptăm în fiecare zi”, spune Cătălin Drulă. 
 
El continuă: ”PNL ne arată că se teme de transparenţă, se teme de vot, se teme de lege. Pentru PNL e preferabilă acţiunea din umbră, prin servicii secrete cu puteri de mici dictatori. Un mare bocanc se aşterne peste societatea din România şi noi trebuie să spunem că aşa ceva este inacceptabil. Secţiile de vot se închid la ora 23:00. Mesajul meu pentru locuitorii din Dumbrăviţa este: haideţi la vot! Puterea schimbării este în mâinile voastre”, mai afirmă Drulă. 
 

Prezenţa la vot la referendumul care are ca obiect demiterea din funcţie a primarului comunei Dumbrăviţa, din judeţul Braşov, este de 16.75% la nouă ore de la începerea votului, pentru ca referendumul să fie valabil fiind necesară o prezenţă la vot de cel puţin 30%.

Locuitorii comunei sunt chemaţi să se pronunţe dacă vor sau nu ca edilul Zachiu Popa, aflat în funcţie de peste 16 ani, să conducă în continuare localitatea. Peste o mie dintre locuitori au semnat iniţiativa USR privind organizarea referendumului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO