Oficial al Rezervei Federale: Inflaţia din SUA nu va coborî la 2% timp de doi ani

13:28 / 2022.06.20

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) din Cleveland, Loretta Mester, a declarat că va dura doi ani pentru ca inflaţia să scadă la ţinta de 2% a băncii centrale, adăugând că creşterea preţurilor va încetini treptat de la nivelul actual, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O accelerare a inflaţiei, care este la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani, a făcut ca aproape toţi factorii de decizie ai Fed să susţină înăsprirea politicii monetare,doar unul contestând la începutul acestei săptămâni cea mai mare creştere a dăbânzii cheie a băncii centrale în mai mult de un sfert de secol.

"Nu vom vedea imediat o inflaţie de 2%. Va dura câţiva ani, dar se va mişca în jos", a spus Mester într-un interviu pentru CBS News acordat duminică.

Mester a declarat că nu anticipează o recesiune, în pofida încetinirii creşterii.

”Avem o creştere a economiei care încetineşte la un pic sub tendinţăşi avem o creştere uşoară a ratei şomajului. Şi este în regulă, vrem să vedem o oarecare încetinire a cererii pentru a o alinia cu oferta”, a adăugat Mester, referindu-se la prognozele transmise în ultima săptămână de participanţii la şedinţa Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă.

În prezent, factorii de decizie ai Fed se aşteaptă să majoreze dobânda de referinţă a Fed, aflată în prezent într-un interval de 1,50%-1,75%, la cel puţin 3,4% în următoarele şase luni.

În urmă cu un an, majoritatea acestora credeau că dobânda va trebui să rămână aproape de zero până în 2023. Vineri, Fed a numit lupta sa împotriva inflaţiei ”necondiţionată”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov /  Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov / Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo