Poliţia Română: Operaţiune internaţională pentru dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, responsabilă pentru atacurile cibernetice de tip SMS / Au fost implicate autorităţi din 11 state / Aplicaţia a fost dezafectată de Poliţia din Olanda

14:54 / 2022.06.02

Autorităţile din 11 state, coordonate de Europol, au lucrat pentru dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, responsabilă pentru atacurile cibernetice de tip SMS. atacurile au vizat şi mii de cetăţeni români, cu scopul de a obţine date sensibile. Aplicaţia fost dezafectată de Poliţia din Olanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul atacurilor cibernetice ce au vizat utilizatori ai terminalelor mobile din România, prin intermediul unor mesaje SMS trimise cu scopul de a extrage de la potenţialele victime date sensibile (personale, financiare şi de autentificare), Poliţia Română s-a alăturat unei operaţiuni internaţionale care a implicat autorităţi de aplicare a legii din 11 ţări. Acţiunea a dus la dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, un malware conceput pentru terminalele mobile Android”, a transmis, joi, Poliţia Română  

Sursa citată a precizat că, în urma unei investigaţii complexe, care a implicat autorităţi de aplicare a legii din Australia, Belgia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Elveţia, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii, cu coordonarea activităţii internaţionale desfăşurate de Europol - EC3, infrastructura informatică a aplicaţiei maliţioase FluBot a fost întreruptă cu succes, la începutul lunii mai, de către Poliţia olandeză, făcând această familie de malware inactivă. 

”Poliţia Română a pus la dispoziţie datele existente în investigaţia proprie şi a făcut parte din postul de comandă organizat în cadrul activităţii, iar, la nivel naţional, activităţile de cercetare penală continuă în cadrul unui dosar penal instrumentat de către D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală”, a mai transmis IGPR.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO