Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a demisionat / Nicuşor Dan: A gestionat bugetul instituţiei ca pe propriul buzunar / Primarul a sesizat Parchetul, estimând un prejudiciu de 500.000 de euro

14:54 / 2022.06.02

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, joi, că Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Andrei Mina Drăghici, a demisionat din funcţie. Primarul general susţine că acesta a gestionat bugetul instituţiei ”ca pe propriul buzunar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Andrei Mina Drăghici, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din august 2018, şi-a dat demisia din funcţie. Directorul general Mina Drăghici a gestionat bugetul instituţiei ca pe propriul buzunar, iar acest lucru se vede clar din concluziile raportului Curţii de Conturi, dar şi din cele 3 rapoarte ale Corpului de Control pe care l-am trimis pentru verificări la ASPA”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Potrivit acestuia, se încheie, astfel, un ”mandat în care resursele publice s-au dus mai degrabă către diverşi clienţi politici ai PSD, în detrimentul animalelor pe care ASPA le are în grijă”.  

Primarul prezintă câteva date din rapoartele la care face referire:  

  • 809.200 lei, prejudiciu material provenit din achiziţia a 24 de containere neutilizabile din punctul de vedere al normelor sanitar-veterinare; 
  • 535.493 lei, sumă cheltuită pentru achiziţionarea şi instalarea unor cuşti pentru câini la adăpostul ASPA din Mihăileşti, fără să existe documente de recepţie şi la construcţia cărora nu s-au folosit numai materiale furnizate de executant, ci şi materiale rezultate din vechile cuşti, dar contravaloarea materialelor a fost plătită integral; 
  • 147.902 lei, reprezentând cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificată a unor persoane detaşate de la societăţi comerciale private; 
  • 103.305 lei, cheltuieli nejustificate în cadrul evenimentului ”Stop Abandon”.  
  • 809.200 lei, sumă ce reprezintă valoarea achiziţionării a două ambulanţe veterinare fără obţinerea autorizaţiilor pentru funcţionare de la Colegiul Medicilor Veterinari. 

”De asemenea, directorul general Mina Drăghici e responsabil de realizarea mai multor achiziţii publice restrictive şi netransparente, acceptând oferte ale unor operatori economici fără ca aceste oferte să corespundă cerinţelor din caietele de sarcini. Pentru toate aceste nereguli, fostul director a fost chemat în faţa a două comisii de disciplină, pe care însă, ca politruc înşurubat în funcţie de PSD şi de satelitul său defunct ALDE, s-a străduit să le fenteze”, a mai scris Nicuşor Dan.  

Aceasta prcizează că Mina Drăghici şi-a luat repetate concedii medicale, pe care nu le-a mai putut însă prelungi din momentul în care comisiile de disciplină au sesizat Colegiul Medicilor.  

”În plus, am sesizat Parchetul pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale cu ocazia achiziţiilor făcute de ASPA şi am sesizat de asemenea Curtea de Conturi pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţii publice. Estimăm prejudicii de aproape 500.000 de euro şi ne vom îndrepta către instituţiile abilitate pentru recuperarea acestora”, a mai transmis primarul.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

Shaki Khan’s Mosque Complex was restored by Heydar Aliyev Foundation VIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev, President of Serbia Aleksandar Vucic held one-on-one meeting in BelgradeVIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO

President Ilham Aliyev received U.S. State Department's Senior Advisor for Caucasus Negotiations VIDEO