639.810 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech sosesc în ţară

11:03 / 2022.02.14

Peste 600.000 de doze de vaccin Pfizer destinate persoanelor de peste 12 ani sosesc în ţară cu avionul, un transport fiind aşteptat luni la Bucureşti, iar un altul, marţi, la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O nouă tranşă de vaccin, ce constă în 639.810 doze destinate populaţiei eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, sosesc în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni şi marţi pe aeroportul din Timişoara.Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, transmite Comitetul de Coordonare a Activităţii de Vaccinare.
Dozele fiind distribuitela următoarele centre: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;  Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 48.960 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 95.040 doze;  Centrul Regional de Depozitare Craiova: 100.800 doze;  Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 97.920 doze;  Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 80.640 doze.   
Din totalul celor 639.810 doze de vaccin, 423.360 sunt doze destinate populaţiei eligibile 12+, ready to use (care nu necesită reconstituire).  
Până la acest moment, România a recepţionat 18.854.699 doze de vaccin destinate populaţiei eligibile 12+ produse de compania Pfizer, iar 12.703.638 au fost deja utilizate.  
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov /  Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov / Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo