Cîmpeanu afirmă că, dacă nu se clarifică situaţia primului lot de teste din salivă, ar putea fi achiziţionate cele din lotul II. Întrebat când ar ajunge testele în şcoli: Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim

10:17 / 2022.01.12

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, dacă nu se clarifică situaţia licitaţiei pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli, s-ar putea trece la achiziţia celor din lotul al doilea. Întrebat când ar putea ajunge aceste teste în şcoli, Cîmpeanu susţine: "Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim". El subliniază că este importantă testarea, menţionând că elevii ar putea să îşi facă singuri testele, sub supravegherea profesorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu cred că testarea este necesară în şcoli şi teste vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul I, cu contestaţiile care dintr-una s-au transformat în trei, sigur se va rezolva cu achiziţia pentru lotul 2 şi vor fi teste în şcoli", a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.

El a pledat pentru menţinerea deschisă a şcolilor, invocând şi exemplul Franţei, dar şi faptul că sunt 456.000 de elevi vaccinaţi, aproape 40%.

"Siguranţă totală nu există, dar apreciez, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi INSP, care au spus că nu există motive pentru închiderea şcolilor şi, între diversele opinii ale unor epidemiologi, mai mult sau mai puţin recunoscuţi, şi opinia Ministerului Sănătăţii şi a INSP, ca minstru al Educaţiei am datoria şi doresc să merg pe opinia Ministerului Sănătăţii şi INSP, care au spus că nu este necesară în momentul de faţă închiderea şcolilor, că dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online atunci acest lucru va trebui să se facă în funcţie de mai mulţi parametri, printre care şi presiunea care se pune pe spitale şi pe secţiile de ATI", a arătat el.

Întrebat când ar urma să ajungă testele în şcoli, Cîmpeanu a afirmat: "Din fericire, înţeleg că, blocată fiind licitaţia pentru lotul I, ne îndreptăm către termenele disponibile pentru licitaţia din lotul II. (...) E important să fie aceste teste. 236 de cazuri confirmate prin teste PCR am avut prin utilizarea a 1,5 milioane de teste săptămâna trecută. Înseamnă mult faţă de 111 cazuri doar confirmate din 13 milioane (...) Înseamnă că elevii, părinţii s-au obişnuit mai mult decât erau cu utilizarea acestor teste".

Întrebat când ar putea apărea testele din lotul II, Cîmpeanu a răspuns: "Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim, peste o săptămână, nici vorbă de o lună".

El a menţionat că elevii mai mari ar putea să îşi facă singuri testele, la şcoală, sub supravegherea profesorului, acesta din urmă consemnând rezultatele.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Provision of Azerbaijani Army units stationed in liberated territories is being improved, Defense Ministry VIDEO

Provision of Azerbaijani Army units stationed in liberated territories is being improved, Defense Ministry VIDEO

President Ilham Aliyev received advisor in Office of the French President and EU special representative for South Caucasus VIDEO

President Ilham Aliyev received advisor in Office of the French President and EU special representative for South Caucasus VIDEO

President Ilham Aliyev and First Lady Mehriban Aliyeva visited Alley of Martyrs on 32nd anniversary of 20 January tragedy VIDEO

President Ilham Aliyev and First Lady Mehriban Aliyeva visited Alley of Martyrs on 32nd anniversary of 20 January tragedy VIDEO