Apple a transmis angajaţilor că pot discuta despre salarii, orele lucrate şi condiţiile de muncă

10:02 / 2021.11.22

Apple, companie cunoscută pentru politica sa corporativă discretă, a transmis vineri angajaţilor că pot discuta despre salarii, orele lucrate şi condiţiile de muncă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Notificarea a venit în timp ce unii angajaţi au presat Apple să facă mai mult pentru a se asigura că nu există diferenţe de salarizare inechitabile în cadrul companiei.

Într-o postare pe un site intern, Apple a spus că politicile sale nu îi împiedică pe angajaţi să ”vorbească liber” despre condiţiile de muncă, potrivit unei copii a mesajului vizualizat de Reuters.

”Încurajăm orice angajat cu preocupări să le exprime într-un mod în care se simte cel mai confortabil, intern sau extern”, se arată în postare.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Politica de conduită în afaceri a Apple includea deja un limbaj potrivit căruia angajaţii nu au fost restricţionaţi în ceea ce priveşte dreptul de a discuta despre salarii, orele şi condiţiile de muncă, care este în general protejat de legislaţia SUA.

Însă angajaţii care au vorbit în ultimele luni s-au confruntat cu rezistenţă, a declarat fostul manager de program Apple, Janneke Parrish.

Parrish, care a fost concediată după ce a jucat un rol principal în activismul angajaţilor, a spus că speră că mesajul Apple va uşura calea celorlalţi.

”Primul pas este să ne asigurăm că oamenii sunt conştienţi de drepturile lor”, a spus ea.

Apple a declarat anterior că nu discută probleme specifice angajaţilor şi că este ”profund angajată să creeze şi să menţină un loc de muncă pozitiv şi incluziv”.

Anunţul vine pe fondul unei eforturi mai ample din partea lucrătorilor din Silicon Valley de a vorbi despre condiţiile lor de muncă şi impactul tehnologiei asupra societăţii.

La începutul acestei săptămâni, un alt activist proeminent, inginerul de software Cher Scarlett de la Apple, a scris pe Twitter că părăseşte compania.

Scarlett a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Relaţii de Muncă, susţinând că Apple a oprit discuţiile cu privire la salarizare în rândul angajaţilor.

Avocatul ei, Aleksandr Felstiner, a spus că problema a fost soluţionată şi acuzaţia va fi retrasă. Scarlett a spus că nu poate comenta.

Scarlett şi Parrish au lucrat împreună la „#AppleToo”, un grup prin care actualii şi foştii angajaţi au împărtăşit poveşti despre ceea ce ei numesc hărţuire şi discriminare.

Apple este cunoscută pentru cultura sa discretă, menită să ţină secrete detaliile referitoare la produsele noi.

Uneori, angajaţii nu sunt conştienţi de dreptul lor de a vorbi despre subiecte precum salariul şi condiţiile de muncă, a spus Parrish.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

Azerbaijan`s Foreign Minister attends official reception hosted by US President

Azerbaijan`s Foreign Minister attends official reception hosted by US President

President Ilham Aliyev received minister of health of Turkiye VIDEO

President Ilham Aliyev received minister of health of Turkiye VIDEO

Azerbaijani FM attends 39th meeting of GUAM Council of Ministers of Foreign Affairs

Azerbaijani FM attends 39th meeting of GUAM Council of Ministers of Foreign Affairs