PIB-ul Letoniei a scăzut în primul trimestru al anului cu 2,2% faţă de anul anterior

14:41 / 2021.05.04

Economia Letoniei a scăzut într-un ritm mai accentuat în primul trimestru al anului, potrivit estimărilor preliminare ale Biroului Central de Statistică (CSB) din Riga, scrie publicaţia Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 2,2% faţă de anul anterior, după o scădere de 1,5% în trimestrul anterior. Economia a început să scadă din primul trimestru al anului 2020, deoarece pandemia de coronavirus a început să aibă un impact asupra activităţii economice.

Pe bază sezonieră şi ajustată calendaristic, PIB-ul a scăzut cu 2,1% anual în primul trimestru, după o scădere de 1,8% în trimestrul anterior.

Producţia a scăzut cu 1,3% în sectoarele producătoare şi cu 4% în sectoarele de servicii. Comparativ cu trimestrul precedent, economia a scăzut cu 2,6% după o creştere de 1,1% în ultimele trei luni.

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

President Ilham Aliyev: “Kharibulbul” festival will now be held in Shusha every year

President Ilham Aliyev: “Kharibulbul” festival will now be held in Shusha every year

Shusha: The cultural capital of Azerbaijan

Shusha: The cultural capital of Azerbaijan

Azerbaidjanul marchează 98 de ani de la nașterea  Liderului național Heydar Aliyev

Azerbaidjanul marchează 98 de ani de la nașterea Liderului național Heydar Aliyev