Trei sute de unelte folosite la prinderea sturionilor, găsite într-o zonă protejată din Delta Dunării / Plasele au fost confiscate, iar autorităţile caută proproetarii lor

16:51 / 2021.02.25

Trei sute de unele folosite la prinderea sturionilor au fost găsite într-o zonă protejată din Delta Dunării, iar acestea au fost confiscate de către autorităţi care încearcă să găsească şi proprietarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat că, în urma unui control de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, doi inspectori din cadrul Comisariatului Regional Murighiol - Sfântu Gheorghe au găsit montate în apă 300 de carmace (unelte folosite în capturarea sturionilor) în Meleaua Sfântu Gheorghe, ce face parte din zona strict protejată Sacalin-Zătoane, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. 
 
ARBDD informează că nu se cunoaşte cine este proprietarul uneltelor de pescuit, iar acestea au fost ridicate în vederea confiscării.
 
“Toate speciile de sturioni, morunul (Huso huso), păstruga (Acipenser stellatus), nisetrul (A. gueldenstaedtii), cega (A. ruthenus), şipul (A. sturio) şi viza (A. nudiventris) sunt protejate de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de floră şi faună pe cale de dispariţie (CITES)”, a transmis ARBDD. 
 
Sursa citată menţionează că, având în vedere declinul populaţiilor de sturioni, România a introdus în anul 2006 prin Ordinul nr. 330/2006 emis în comun de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor o interdicţie referitoare la pescuitul şi comercializarea sturionilor sălbatici pe o perioadă de 10 ani. 
 
De asemenea, în aprilie 2016 a fost emis un nou ordin prin care a fost prelungită această măsură. Interdicţia prevede: pescuitul în scop comercial al speciilor de sturioni; comercializarea produselor şi subproduselor obţinute de la sturioni capturaţi pe teritoriul României; folosirea oricăror unelte sau echipamente de pescuit sturioni, inclusiv ohane şi carmace, în zonele de pescuit din apele naturale româneşti.
 
Exemplarele de sturioni capturate accidental sunt redate în mediul natural, indiferent de starea acestora, a mai precizat ARBDD.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Sursă: news.ro

Legate de știri

President Ilham Aliyev attended opening of Military Trophy Park in Baku

President Ilham Aliyev attended opening of Military Trophy Park in Baku

President Ilham Aliyev: I had a strong feeling during negotiations that Armenia doesn’t want a solution

President Ilham Aliyev: I had a strong feeling during negotiations that Armenia doesn’t want a solution

Defense Ministry releases footage of Ashaghi Rafadinli village of Fuzuli district VIDEO

Defense Ministry releases footage of Ashaghi Rafadinli village of Fuzuli district VIDEO