Spitalele pakistaneze, copleşite de pacienţi cu coronavirus

16:50 / 2020.12.06

Spitalele din Pakistan se luptă să facă faţă unui număr covârşitor de infecţii cu coronavirus în timpul unui al doilea val al epidemiei, informează duminică DPA.

"Suntem într-o situaţie critică care se înrăutăţeşte în fiecare zi cu noi infecţii", a declarat Sajjad Qaisar, secretar general al Asociaţiei Medicale din Pakistan.

Qaisar a spus că spitalele sunt pline de pacienţi cu COVID-19 grav bolnavi. "Un pacient nou primeşte un pat dacă este norocos sau dacă un pacient este externat", a spus el.

Este lipsă de ventilatoare şi uneori de butelii de oxigen.

Cel puţin şapte pacienţi au murit sâmbătă seara într-un spital public din oraşul Peshawar din nord-vestul ţării, când medicii au rămas fără oxigen pentru a-l trata.

Guvernul provincial a lansat o anchetă asupra incidentului, a declarat ministrul local al sănătăţii, Taimur Jhagra.

Noile infecţii sunt în continuă creştere în Pakistan, iar ţara a raportat peste 3000 de cazuri noi zilnice începând cu 2 decembrie.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 a crescut la 416.499, iar decesele din această cauză au ajuns la 8.361. Cel puţin 3.308 cazuri noi şi 58 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, arată datele Ministerului Sănătăţii.

Luna trecută, Pakistanul a închis instituţiile de învăţământ şi a izolat focarele.

Cu toate acestea, pieţele, întreprinderile, transportul public funcţionează, iar partidele de opoziţie organizează mitinguri masive care atrag mulţimi uriaşe - fără mască de faţă, distanţare socială sau alte măsuri de precauţie.

Pakistanul are a cincea cea mai mare populaţie din lume, cu peste 220 de milioane de oameni, dar un sistem de îngrijire a sănătăţii în colaps.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

 Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year

Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year