Coronavirus: Festivalul de Film Sundance 2021 se va desfăşura online şi în cinematografe drive-in

10:34 / 2020.12.03

Festivalul de Film Sundance şi-a dezvăluit miercuri planul de organizare pentru ediţia din 2021 în contextul pandemiei de coronavirus, care bulversează în continuare industria de cinema: se va desfăşura online, dar va cuprinde şi proiecţii organizate în cinematografe drive-in şi în mici săli independente, informează AFP.

Fondat de legendarul actor Robert Redford, în vârstă de 84 de ani, şi recunoscut pentru abilitatea sa de a repera viitoare talente (''Reservoir Dogs'', de Quentin Tarantino sau Damien Chazelle, regizorul ''Whiplash''), Festivalul Sundance are loc în mod tradiţional în ianuarie şi februarie în regiunea muntoasă a statului Utah, din 1978.

Cele mai multe dintre sălile de cinema au rămas închise din cauza pandemiei de COVID-19, iar valul recent de contaminări de pe teritoriul Statelor Unite continuă să paralizeze activităţile din această ţară. În statul Utah spre exemplu, au fost recenzate peste 200.000 de cazuri, iar guvernatorul a declarat luna trecută stare de urgenţă ca urmare a acestui număr record de infectări.

''Chiar şi în astfel de condiţii imposibile, artiştii găsesc în continuare modalităţi prin care să-şi facă meseria, un gest pe cât de îndrăzneţ, pe atât de vital'', a declarat directoarea festivalului, Tabitha Jackson.

Sundance va oferi aşadar avanpremiere cu respectarea regulilor de distanţare socială desfăşurate în mai multe amplasamente, din California până în New York, ''pentru a ajunge în condiţii de maximă securitate la un public nou, oriunde s-ar afla acesta'', a adăugat ea.

Artiştii vor participa fizic la evenimentele organizate într-o sală de cinema din Park City, locul de naştere al festivalului, oraş situat în statul Utah, precum şi în două cinema drive-in din regiunea Los Angeles. Alte avanpremiere vor fi difuzate pe internet, urmate de sesiuni virtuale de răspunsuri şi întrebări.

Cu excepţia Festivalului de la Veneţia, cea mai mare parte a manifestărilor similare de anul acesta au renunţat să mai organizeze evenimente fizice sau au anulat pur şi simplu festivităţile, aşa cum a fost cazul Cannes sau Telluride.

Festivalul Sundance, cu o durată prescurtată în raport cu ediţiile precedente, va avea loc între 28 ianuarie şi 3 februarie.

Programul festivalului, care include circa 70 de filme, nu a fost încă publicat, dar ar trebui să includă lungmetraje care vor fi eligibile pentru Oscaruri, a căror ceremonie de decernare a fost decalată din cauza pandemiei şi este prevăzută pentru 25 aprilie anul viitor.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov /  Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov / Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului, singura şansă ca primarul să mai scape cu funcţia

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep luni cu examenul la Limba şi literatura română

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor, deschise de luni, la Romexpo