Bihor: Conferinţă online despre politica externă a SUA în mandatul preşedintelui Biden, la Universitatea din Oradea

18:51 / 2020.12.06

"Politica Externă a S.U.A. în mandatul Preşedintelui Biden" va fi tema conferinţei online care va fi susţinută luni, 7 decembrie, de profesorul John Mearsheimer de la Universitatea din Chicago, membru al Academiei Americane de Ştiinţe, în dialog cu studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea.

"Profesorul John Mearsheimer, proeminent teoretician al relaţiilor internaţionale, cunoscut în întreaga lume prin teoria realismului ofensiv - care pune în centrul sistemului internaţional echilibrul marilor puteri, revine la Oradea la distanţă de doi ani, după ce, în octombrie 2018, i s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea. Aşa cum a promis atunci, în cadrul ceremoniei de decernare, că va reveni cu mare plăcere la Oradea, de această dată o face online, prin susţinerea conferinţei 'Politica Externă a S.U.A. în mandatul Preşedintelui Biden'", precizează un comunicat transmis duminică de către universitatea orădeană.

Manifestarea ştiinţifică va avea loc luni, între orele 16,00 - 17,30, fiind organizată în cadrul ciclului de conferinţe intitulat "Oradea International Meeting", desfăşurate online, începând cu luna octombrie 2020, de Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii din Oradea.

Evenimentul de la Oradea va putea fi urmărit, live, şi de specialişti în relaţii internaţionale din mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, partenere ale Universităţii din Oradea. De asemenea, conferinţa susţinută de profesorul Mearsheimer va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. AGERPRES / (AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: Universitatea din Oradea / Facebook

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

 Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year

Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year