Auto: Campionul mondial Sebastien Ogier anunţă că 2021 va fi ultimul său sezon în WRC

12:14 / 2020.12.07

Pilotul francez Sebastian Ogier, care a cucerit duminică al şaptelea său titlu de campion mondial de raliuri, a anunţat că 2021 va fi ultimul său sezon în World Rally Championship, după ce a decis să îşi amâne cu un an retragerea din cauza pandemiei de coronavirus, informează L'Equipe.

"Cariera mea trebuia să se încheie în acest an. Însă, din cauza coronavirusului şi a faptului că am petrecut şase luni acasă, am vrut să concurez încă un an, pentru a-mi termina cariera pe un lucru mai interesant pe plan sportiv şi într-un context mai normal. Nu spun că nu voi mai participa niciodată la un raliu după acea, nu exclud posibilitatea de a face un raliu sau două, din când în când, dar nu voi mai face un sezon întreg. Vreau să trec la altceva şi nu intenţionez deloc să prelungesc. Indiferent care va fi nivelul meu de performanţă anul viitor, 2021 va fi ultimul meu sezon", a declarat Ogier după victoria din Raliul Monza.

Referindu-se la titlul obţinut anul acesta, în condiţiile impuse de pandemie, campionul francez a spus: "Este evident că nu voi plasat acest titlu în vârful celor şapte ca valoare. Putem să fim mândri că ne-am făcut treaba cu cărţile pe care le-am avut în mână, în perioada pe care am traversat-o şi nu ar fi oportun să sărim în sus de bucurie, în toate direcţiile. Sunt persoane care suferă în lumea întreagă în acest moment, aşa că suntem aşadar fericiţi, ne simţim privilegiaţi că am ajuns până aici, însă cel mai important este să putem reporni în condiţii ceva mai normale".

Victoria de duminică a fost a 49-a obţinută în WRC de Sebastien Ogier, care a cucerit cele şapte titluri mondiale cu trei mărci diferite: în 2013, 2014, 2015 şi 2016 cu Volkswagen, în 2017 şi 2018 cu Ford, iar în 2020 cu Toyota. Ogier s-a apropiat la două titluri de recordul absolut din WRC, deţinut de compatriotul său Sebastien Loeb, campion mondial în nouă ediţii consecutive ale competiţiei, între 2004 şi 2012.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

 Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year

Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year