Handbal feminin: EURO 2020 - Cinci avertismente pentru nerespectarea protocolului sanitar

14:08 / 2020.12.07

Federaţia europeană de handbal (EHF) a chemat la ordine, luni, cinci delegaţii prezente la Campionatul European de handbal feminin - EURO 2020, pentru nerespectarea măsurilor sanitare stricte impuse pentru organizarea competiţiei la Herning şi Kolding, în Danemarca, informează AFP.

Cinci "avertismente" au fost date echipelor Rusiei, Cehiei, Serbiei, Croaţiei şi Spaniei, iar măsuri suplimentare au fost luate la Herning, pentru a "se asigura separarea între diferite zone".

Pentru ca acest Campionat European, primul turneu internaţional de sporturi colective indoor din timpul pandemiei de Covid-19, să se poată desfăşura, organizatorii au creat o "bulă sanitară" în cele două oraşe gazdă, cu două zone roşii la hotel şi la sala de competiţie, complet ermetice.

Toţi membrii delegaţiei unei echipe sunt constrânşi să nu părăsească zona roşie, fie că este vorba de hotel sau sala de competiţie.

La Herning, sâmbătă seara, selecţionerul Rusiei, Ambros Martin, a ieşit din această zonă roşie pentru a saluta un oficial rus în tribunele situate în apropierea zonei roşii, moment surprins de camerele de televiziune daneze. Rapid, un responsabil a venit să-l avertizeze pe selecţioner că nu poate părăsi zona.

De la începutul competiţiei, doar trei cazuri pozitive de coronavirus au fost detectate: două la echipa Serbiei şi unul la echipa României. Cele trei jucătoare vizate nu au intrat încă în bula de la Kolding, al doilea sit al competiţiei alături de Herning.

România întâlneşte luni seara (21:30 la Kolding) Norvegia în Grupa D, din care mai fac parte Germania şi Polonia.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

 Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year

Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year