Regele Olandei îşi anulează vacanţa din cauza unui val de critici în contextul pandemiei de coronavirus

15:23 / 2020.10.17

După un val de critici, familia regală olandeză şi-a anulat vacanţa în Grecia în contextul pandemiei de coronavirus, informează DPA.

''Am văzut reacţiile oamenilor la relatările apărute în presă. Sunt vehemente şi ne-au impresionat'', se spune în comunicatul familiei regale publicat vineri seară. ''Nu vrem să lăsăm nicio urmă de îndoială: pentru a înfrânge COVID-19, este necesar să urmăm recomandările''.

Anterior, membrii opoziţiei şi ai partidelor de la guvernare l-au criticat pe regele Willem-Alexander (53 de ani) şi pe familia acestuia pentru că au zburat cu avionul guvernamental către locuinţa lor de vacanţă din Peninsula Peloponez, călătorie despre care s-a aflat doar din relatările media.

În virtutea calităţii sale de şef de stat, regele ar fi trebuit să urmeze recomandările guvernului de a rămâne ''aproape de casă'' pe cât posibil, a spus Joost Sneller, din partea partidului D66, aflat la conducere.

Călătoria făcută de familia regală a fost ''absurdă şi de neînţeles'', a adăugat acesta.

Parlametari din alte partide au făcut comentarii similare, solicitând un punct de vedere din partea premierului Mark Rutte. Şeful guvernului a anunţat vineri seară că a fost informat despre planurile de vacanţă ale regelui, potrivit agenţiei olandeze de ştiri ANP.

Măsuri mai stricte împotriva coronavirusului au fost introduse recent în Olanda. Printre altele, barurile şi restaurantele se vor închide timp de patru săptămâni.

Vineri, autorităţile au raportat circa 8.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus înregistrate începând de joi seară, un nou record zilnic.

Nu a fost încă emis vreo avertizare referitoare la un risc crescut de infectare cu coronavirus pentru regiunea din Grecia în care se află vila regelui Willem-Alexander.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

President of European Council Charles Michel arrives in Azerbaijan for working visit

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

Armenian armed forces shell positions of Azerbaijan Army in Nakhchivan direction

 Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year

Azerbaijan to chair Non-Aligned Movement for another year