Fotbal: Meciul Academica Clinceni - Poli Iaşi, reprogramat pentru duminică

19:32 / 2020.07.25

Meciul dintre Academica Clinceni şi Politehnica Iaşi, din etapa a 11-a a play-out-ului Ligii I, programat să se dispute sâmbătă 25 iulie, cu începere de la ora 15:30, se va juca duminică 26 iulie, cu începere de la ora 14:30, sub rezerva prezenţei unui al doilea test negativ pentru jucătorul Rodny Lopes Cabral (Politehnica Iaşi), a anunţat, sâmbătă, Liga Profesionistă de Fotbal.

Fotbalistul a primit deja un rezultat negativ la testarea de azi, urmând ca până la sfârşitul zilei să primească încă un răspuns la o nouă testare, a precizat LPF.

''Având în vedere faptul că la retestarea jucătorului, prin metoda RT-PCR, rezultatul pentru SARS-CoV-2 a fost 'nedetectat', opus faţă de cel iniţial şi pe cale de consecinţă favorabil disputării meciului, prin prezenta vă comunicăm că, în conf. cu dispoziţiile art. 12.1 şi 2 din ROAF, jocul se va reprograma pentru mâine 26.07.2020, cu începere de la ora 14:30, sub rezerva rezultatului unei noi testări a jucătorului ce va fi efectuată şi comunicată până mâine, 26.07.2020, ora 10:00'', a comunicat liga.

Poli Iaşi anunţase sâmbătă, cu două ore înaintea orei de start a partidei cu Academica Clinceni, că un jucător al său a fost testat pozitiv la coronavirus.

''Veste rea de la laborator. În urma testelor la care au fost supuşi jucătorii, componenţii staff-ului tehnic şi administrativ, unul dintre fotbaliştii echipei noastre a ieşit, din păcate, pozitiv'', precizând ulterior că testul va fi refăcut în regim de urgenţă.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Politehnica Iaşi, ceea ce a dus la suspendarea mai multor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

După ultima testare, campioana en titre a României a devenit echipa cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Liga I, 26.

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Politehnica Timişoara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: FC Politehnica Iasi/Facebook

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

Next stage of

Next stage of "Three Brothers - 2021" international exercises accomplished VIDEO

President Ilham Aliyev: Social and infrastructure projects create groundwork for the successful development of the districts

President Ilham Aliyev: Social and infrastructure projects create groundwork for the successful development of the districts

World Bank Country Manager for Azerbaijan: We are ready to provide relevant support to restoration process in the liberated territories

World Bank Country Manager for Azerbaijan: We are ready to provide relevant support to restoration process in the liberated territories