Caraş-Severin: Au fost stabilite 15 centre de examen pentru elevii din clasele a XII-a zi şi a XIII-a seral

11:54 / 2020.05.26

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost stabilite 15 centre de examen pentru cei 2.180 de elevi din clasele a XII-a zi şi a XIII-a seral, au informat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

"Conform noului calendar publicat de minister, înscrierea elevilor la examenul de Bacalaureat are loc în perioada 3-10 iunie. Condiţiile care trebuie îndeplinite de unităţile şcolare pentru a fi centre de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât, în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta - faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire. Sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video. Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie sau de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei SARS-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii", a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, Ion Chiosa.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie , conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judeţene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.

Potrivit lui Chiosa, în această săptămână, inspectorii şcolari vor monitoriza unităţile de învăţământ din judeţ, în contextul revenirii la şcoală a elevilor din clasele terminale în perioada 2-12 iunie, pentru pregătirea examenelor naţionale, cu o tematică ce vizează măsurile întreprinse pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, se va verifica existenţa procedurii operaţionale proprii cu privire la modalităţile de desfăşurare a activităţilor de pregătire a sesiunilor de examen, propriul circuit de intrare şi ieşire a elevilor, a personalului didactic/didactic auxiliar/nedidactic şi modalitatea în care se va realiza igienizarea/dezinfecţia unităţii de învăţământ. De asemenea, se va verifica graficul de desfăşurare a activităţilor la care participă elevii în unitatea de învăţământ activităţile educative din perioada 2-12 iunie, o schema orară care va cuprinde activitatea, ziua şi ora. Nu în ultimul rând, se va verifica asigurarea materialelor de igienă şi protecţie sanitară necesare, atât pentru elevi, cât şi pentru personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic, precum şi respectarea măsurilor igienico - sanitare.

În plus, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, se vor lua măsuri şi privind informarea şi consultarea tuturor factorilor implicaţi pentru organizarea în bune condiţii a activităţilor desfăşurate, în contextul actual. AGERPRES/(AS - autor: Paula Neamţu, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursă: agerpres.ro

Legate de știri

Next stage of

Next stage of "Three Brothers - 2021" international exercises accomplished VIDEO

President Ilham Aliyev: Social and infrastructure projects create groundwork for the successful development of the districts

President Ilham Aliyev: Social and infrastructure projects create groundwork for the successful development of the districts

World Bank Country Manager for Azerbaijan: We are ready to provide relevant support to restoration process in the liberated territories

World Bank Country Manager for Azerbaijan: We are ready to provide relevant support to restoration process in the liberated territories